Har vært en tur på åteplassen i kveld igjen

«Åtsel- losjen» var samlet på åteplassen igjen i kveld. Vi var oppe for å gjøre noe klart til mer fotografering. Ei fin tørrfuru blei flyttet noen meter og en nettverkskabel ble trukket ut for fjernstyring av et kamera fra skjulet og et 12Volts fritidsbatteri til bærbar pc ble også satt på plass. Les mer om denne LAN-styringa av kamera andre steder i bloggen. Jeg har jobbet med det en stund nå og vet at det kan gi andre perspektiver. Jeg er imidlertid litt usikker på hvordan fuglene reagerer på kameraklikk fremme ved åte. Jeg har satt stativet der sammen med noe granbar i kveld for å venne de til stativet.
Vi forsøkte å bytte ut parafin i zibrokamin med lampeolje. Håper det gir litt mindre dunsting. For sikkerhetskyld satt jeg på en lommeradio på skurring i skjulet (Tilsvarer lyden til en vanlig primus.) Jeg tror egentlig ikke fuglene bryr seg døyten av primus- suset, men dersom de trenger ett par dagers tilvenning til suset fra skjulet er det smart å la radioen suse. Den høres akkurat ut som en primus. Skal bli deilig med en liten lunk i skjulet også, selv om vi strengt tatt ikke har behov for dette utover våren.
Per Boye var så grei å minne meg på at formen min var svært dårlig. Jeg heiv fælt etter pusten og hadde blodsmak i kjeften etter at vi trakk på tørrfurua i løsnøen. Per var ikke anpusten engang (Den frekke jævelen!) så han fikk selvsagt gnidd det skikkelig inn.. Søren også.
Jeg har ikke sjekket minnekortet i kamera nå. Gjør det i morra, men sportegn viser at det har vært hauk på åte i dag og neppe noe annet.. (Kanskje skrika).

Har forresten tinga ett par ryper og noen kråkelik fra venner i Kirkenes. Ikke hver dag at fuglelik finne veien i posten så langt 🙂 Jeg skulle gjerne unngått å sende dem med posten selvsagt (Må jo tenke litt miljøvern) Så om noen vil ta de som håndbagasje sørover så er det bare å skrike ut 😉

I Gransherad er det mest storviltjegere- (Småviltjakt er noe for byfolk og annet utøy, dersom jeg skal tro en kamerat) Men jaggu fant jeg ikke en småviltjeger i bygda til slutt (Og da har jeg leita lenge!) Jeg kan selvsagt ikke røpe navnet hans fordi det er ikke sikkert han har kommet ut av småviltskapet ennå. Uansett så hadde han ei rype som han brukte til å trene apport med bikkja. Den kunne jeg vist nok låne 😉