Barmarkskjøring i Anarjohka- Jeg er forbanna!

Foto: Cecilie sitter ved bredden av elva Anarjohka på sensommeren høsten. Ho bruker skosålene til ullua for å få skyggelua.
Så langt har det vært totalforbud mot motorferdsel i Øvre Anarjohka nasjonalpark- bortsett fra med helikopter.  (Les nyhetssak: NRK.no her) 

Jeg er en av de som har et forhold til Øvre- Anarjohka nasjonalpark. Gjennom villmarksturer i området gjennom flere år, vet jeg hva dette området har å by på. Øvre- Anarjohka nasjonalpark er Norges minst besøkte nasjonalparker. Den ligger utilgjengelig til og er ikke spesielt gjestfri til noen årstider. Krevende vandringer og til tider slitsomt terreng.
 
Nå har altså Finnmarkseiendommen fått det for seg at de skal åpne for barmarkskjøring i nasjonalparken. Det gjør meg forbanna. I andre land håndheves nasjonalparker som naturparker bør. I Norge skal de nå altså begynne å kjøre med motoriserte kjøretøyer også på barmark!!!!!!!!
 

20070821-_MG_243320070821-_MG_2429

Foto: Illustrasjonsfoto. Bildene er fra et annet område på Finnmarksvidda.
Jeg er ikke spesielt postiv til barmarkskjøring. Spesielt ikke i nasjonalparker.
Jeg håper at de kommer til fornuft i denne saken. Det er bare tull at de må jakte elg i nasjonalparken på denne måten. Sett i gang med vinterjakt med snøskuter, dersom bestanden er så stor at det utgjør en trussel for sin egen eksistens.
Jeg syns ikke Norge har vært spesielt flinke til å verne større villmarksområder. Jeg syns at Øvre Anarjohka nasjonalpark i prinsippet er liten allerede. Jeg er ikke helt imponert over Finnmarkseiendommen på dette området. Å åpne for barmarkskjøring i disse områdene igjen er jeg sterkt motstander av og jeg kjenner at jeg blir svært trist og provosert.
Jeg bare håper de kommer til fornuft, slik at fremtidige generasjoner av villmarkinger også kan få flotte turminner fra dette området.
Foto: Diverse turbilder fra Anarjohka Nasjonalpark: