Avansert teknologi for trauste fotografer

Naturfotografer er ofte trauste naturromantikkere. I naturen er det ofte stillheten som rår og elektroniske dupeditter er noe som hører sivilisasjonen til. Slik var det i alle fall da jeg fotograferte med dias. En lommeradio fikk til nød lov til å bli med i ryggsekken den gangen.

Nå er ofte lomme spekket med elektronikk. GPS, elektroniske kamera og i dag mobiltelefoner, som i virkeligheten er mobile datamaskiner.

 

Foto: Iphone med DSLR-Camera Remote og styring via Ad-hoc løsning.

Nå skal jeg ikke filosofere mye rundt denne utviklingen, men sikkert er det at etter at fotograferingen ble digital har det åpnet for nye og spennende løsninger. De siste ukene har jeg testet ut muligheter for blogging fra mobil og sett nærmere på flere muligheter for løsninger med denne teknologien.

På feltbloggen har jeg så vidt vært inne på en test av wifi- styring av kamera ved hjelp av iphone.  Jeg kommer tilbake til mer om mine erfaringer med denne teknologien når jeg har fått testet det skikkelig ut. Ta en kikk på det her.

Så får vi se om rådyr, tiur, ørn og andre ville dyr jeg møter blir fotografert ved hjelp av denne teknologien de nærmeste ukene. Det regner jeg egentlig med.

Foto: Et av rådyra mine i snøvær, siste uke.

Min hjemmeside: http://villmarkshistorier.no –Min offentlige blogg:http://villmarkshistorier.blogspot.com — Min mobile blogg:http://villmarkshistoriermobil.blogspot.com — Youtube:http://youtube.com/villmarkshistorier — Twitter: http://twitter.com/janeilert –Klikk: klikk.no/friluft