Denne fjelljakka har du hele livet

Norrøna Recon Gore-tex jakke har en ekstrem bra holdbarhet. (Arkivfoto)

Jeg har lovt å dele litt av mine erfaringer vedr. turutstyr. Tenkte å skryte litt av en gore-tex jakke fra Norrøna. Norrønas 3- lags gore-tex jakke modell RECON er en sliter. Jeg har selvsagt ikke telt antall felt-døgn med denne jakka, men jeg har brukt den siden 2002 og den blir fremdeles i bruk! Dersom man tilbringer 20-40 feltdøgn i telt i året, så vil jeg påstå at jakka holder hele livet.

Etterhvert sendte jeg jakka inn til Norrøna og de reparerte glidlåsen for meg (Og lappet buksa). Nå blir jakka fremdeles brukt, men på langtur sommerstid bruker jeg en ny utgave som er litt mer regntett. Glidlåshempa har jeg montert på en nøkkelring da disse har røket 3 ganger. Ellers er jakka det råeste jeg har vært borti når det kommer til holdbarhet. (Norrøna gjorde reperasjonen kostnadsfritt)

GORE-TEX, BOMULL ELLER ANDRE MEMBRANER

Det er kanskje noen som stusser litt vedrørende at jeg bruker 3 lags gore-tex? Dette plagget er jo ikke akkurat spesielt lydsvakt med tanke på fotografering.

Nå har det seg slik at jeg bruker mange forskjellige plagg ut fra hvilke type aktivitet jeg holder på med. Jeg varierer også en del ut fra årstid.

På langtur er denne gore-tex jakka nesten alltid med fra min side. På kortere turer og reine fotoekspedisjoner kan jeg gå for andre matrialer, men som villmarksjakke er denne svært bra.

GORE-TEX PÅ LANGE TURER

Den store fordelen med gore-tex på langtur er at plagget alltid er tørt. Om du har svømt en elv i dressen tørker den svært fort på kroppen. Dersom du er på langtur i vinterkulda er plagget like godt dagen etter. Slik duger gore-tex langt bedre for langtur i telt, enn for eksempel bomull. Dette gjelder også vinterstid. (Snakker vi om dagsturer fra hytte og gamme blir det selvsagt noe annet.)

BUKSE

Vinterstid bruker jeg forresten ikke gore-tex bukse, men en annen membran som kjennes mykere i kulde. Kommer tilbake til denne buksa seinere.

Sommerstid dropper jeg ofte gore-tex bukse på grunn av at gore-tex bråker mye og er stivt. Alternativet sommerstid blir derfor to bukser. (En ett-lag goretex som regnbukse og en bomullbukse eller lignende, eller en goretex bukse med et for på utsiden som hemmer støy).

I fjellet eller på vidda sommerstid velger jeg av og til goretex- bukse. RECON buksa mi er nesten helt utslitt og jeg har ikke valgt å kjøpe denne på ny, siden jeg kom over en dermizax utgave (Prøvemodell fra Bergans til forsvaret), som jeg fikk til en svært hyggelig pris.

Men jakka er veldig bra. Greit å vite i disse tider? Skal forsøke å komme snart tilbake, men har det veldig travelt om dagen. Til uka drar jeg til Finnmark. Blir kanskje en oppdatering derfra igjen.

Min hjemmeside: http://villmarkshistorier.noMin offentlige blogg: http://villmarkshistorier.blogspot.com Min mobile blogg: http://villmarkshistoriermobil.blogspot.com Youtube: http://youtube.com/villmarkshistorierTwitter: http://twitter.com/janeilertKlikk: klikk.no/friluft