Fredag den 13. ble jævlig dyr!

  • Canon EOS 1ds mark III, 16-35 f/2,8 IS USM L (Croppet en del). 2,5sec @ f/22. Snødriv og lommelykt i berget. Se det gjerne i stort. (Se forøvrig bildeteksten på forrige blogginnlegg om dette motivet)

Fredag den trettende i dag. Det fikk jeg kjenne!

Dagen begynte bra. Søstra mi og jeg var ute å foret rådyra. Etter dette var vi oppe å portretterte en gammel mann på 95 år. Anita videofilmet og jeg fotograferte. Fantastisk motiv. Fantastisk mann. Mannen er det flotteste motivet jeg kan tenke meg og bor i ei tømmerhytte som er så lav under taket, at jeg må gå krumbøyd. Koia han bor i er knøttliten og ligger idyllisk til med små tømra bur rundt om. Mannen var fornøyd han. Han hadde både elektrisitet og innlagt kaldt vann, så kan man ikke klage ;-). (Jeg fotograferte han sist gang i februar på butikken, da han gikk med rupesekken og sparken og i dag skulle det endelig lykkes å få lov til å portrettere han hjemme. Jeg håper også at jeg får mulighet til å portrettere han til sommeren, med ljå i handa når han slår jordet. Jeg kommer ikke til å vise fram noen av disse bildene i dag, da dette er skikkelige gullkorn og jeg har lyst til å spare disse til en annen gang, etter at jeg har vurdert bildene på en god skjerm.  –Er det ikke tøft å skryte av blinkskuddene, men å nekte vise dem fram! (Hehehe).

Da alt gikk galt. Jeg var kjempefornøyd over dagens fotografering, da Anita, Fenris og jeg var på tur til Fulldøla for å jobbe litt mer med ett av motivene fra i går. Anita var modell med rupesekken på ryggen. Det var da jeg mistet 16-35 objektivet i bakken og knuste UV-filteret foran. Jeg ble selvsagt litt opptatt med dette. Objektivet koster tross alt 13.ooo,- kr og jeg hadde lite lyst til at dette skulle bli ødelagt. Det var da den store ulykka skjedde. Et av mine aller beste objektiver falt ut av jakkelomma og gikk fjell mot fjell ned i juvet og i elva. 24mm f/1,4mm- kun noen uker gammel ble først knust og så druknet. (Snufs!)
Så om ikke det var nok, så klarte jeg å miste frontdekselet på 16-35 linsa etterpå. Men heldigvis så klarte det objektivet seg bra. Det var bare UV-filteret som gikk fløyten. (Der hadde jeg igjen for L – objektiv. Disse tåler en god støyt. Til og med zoomobjektivene. Og jeg syns at serviceproffen har fått sitt i reperasjoner fra meg i år.)

Fredag den trettende og 16.000,- kroner fattigere. 

Håper jeg kan ta det på uflaksforsikringa. Dette er et objektiv som allerede har blitt en favoritt og jeg ikke klarer meg uten.
Allikevel er jeg svært glad. Jeg har bildene i boks. De hadde jeg ventet på lenge…
Foto: Er ikke denne morsom? Dekk rundt ei tjukk bjørk. Lurer på hvor stor bjørka var når dekket vokste gjennom det. I dag var bjørka mange meter høy (Som dere kan se av tjukkelsen). Den har ikke mye å vokse på før beltet blir stramt. Jeg får tilbake om noen år for å dokumentere den saken..