Tett på bjønn!

 
Det er vanlig å tenke oftere på bjørn i nord enn i sør. Kanskje har den gått over den steinen der? Kanskje den sto ved den maurtua der borte i går. Dersom jeg gikk her to minutter tidligere ville jeg kanskje møtt den? Slike tanker får man gjerne når man går i bjørneterreng, der man møter sportegn etter etter bjørn titt og ofte.
I går var jeg (som tidligere fortalt) å fotograferte ved et vann i nærheten. (Les mer om det i mobilbloggen min). Vi så et par sportsfiskere på andre siden av vannet og jeg kjente dem straks igjen i kikkerten. Dette var Frank Andre og Stein Are.
Litt seinere trakk fiskerne seg tilbake nordover. Ikke lenge etter gikk vi også mot bilen. Jeg pekte på en maurtue til turkameraten min og sa: -Sjå her har bjønn vore å rota, mens jeg pekte på ei flat maurtue.  Like etterpå hørte vi et bikkjespann som lagde et helvete og tenkte ikke mer over den saken.

Skremte b jørn på 3 meters hold

I dag snakket jeg med Frank Andre (En av fiskerne). Han skremte opp en bjønn (Sannsyneligvis en binne for den var veldig lys) ved et vierkratt. Bjønn sprang vekk fra 3 meters hold gjennom krattskogen og ut på en myr. Der reiste den seg på bakbeina for å få oversikt over situasjonen.
Slik har det seg altså at vi var 300-500 meter unna en bjørn i går, uten å vite noen ting om det. Det er slik det sannsyneligvis vanligvis er. Men denne gangen fikk vi tilfeldigvis greie på det. Siden Stein Are og Frank Andre nesten tråkka på den. 
 
Frank-Andre og Stein Are var heldigere enn oss og fikk seg ett minne for livet. Man møter ikke så ofte bjønn i Norge. Dette er opplevelser som sitter.
 
I dag var vi inn for å se etter sportegn. Kanskje bjørn hadde ett kadaver i nærheten? Kunne vi finne noen hårrester e.t.c? Men resultatet var som det pleier å være (ingenting). Jeg har faktisk sittet en hel natt i den samme området i en fjellduk å sett etter bjønn, men det er et par år siden nå. Den gangen så jeg et lemmen på en hel natt. (hahaha. Jeg kan le av det i ettertid).
 
Denne gangen ble det bare en liten kikk etter sportegn. Men neste gang kanskje det blir ett bilde? Bjønnemøter i Norge syns jeg nemlig er ekstra stas og spennende å ha i fotoarkivet.

Mine turer kan du følge på: Min hjemmeside: http://villmarkshistorier.no / Min offentlige blogg: http://villmarkshistorier.blogspot.com / Min mobile blogg: http://villmarkshistoriermobil.blogspot.com og på Klikk.no: http://klikk.no/friluft

Still gjerne spørsmål, eller legg igjen en hilsen eller kommentar