Lappfiskand, rødrev, dvergmåke med mer

Har du en slik våt type? Her syns jeg at uttrykket våt til skinnet kommer til sin rett. Jeg tok bildet for ett par dager siden.
Jeg skreiv akkurat et innlegg i mobilbloggen min om Fenris som ikke bruker hundehuset om dagen fordi han mangler myk halm å ligge på. Jeg hørte han sutret litt i natt. Det sprutregnet ute og det er kun omkring 5 varmegrader og nordavind. Da er livet hardt ute i naturen. Fenris er det selvsagt ikke synd på. Han har hus om han gidder. Da er det værre med denne lurvete karen.

Tilbake på kjente trakter

I dag dro Bertil Caselen (ornitolog) og jeg til et vann for å se etter fugler. Jeg har besøkt dette stedet regelmessig i 4 år nå og normalt har det vært 30-40 dvermåker på stedet og 8-12 smålom blandt annet. I år var det kun 4 par dvergmåser på stedet. I tillegg hadde det kommet 4 par hettemåker. Dette likte jeg dårlig og må følge med videre i årene som kommer. En årsak kan være at vannstanden var unormal høy og da kan det hende at det kan være vanskelig å finne hekkeplasser.
Denne lokaliteten kan få en del fugleelskere til å bli våte i buksa. Kanskje spesielt på grunn av dvergmåke og lappfiskand som er uvanlige i Norge, men også for den store bestanden av hekkende og fiskende smålom. (Dette er ikke naturreservat)
Vi så blant annet:
4 par dvergmåker
4 par hettemåker
1 brushane
1 lirype
2 Toppand
2 Stokkand
2 Siland
1 Rugde
10 smålom
1 lappfiskand (Se bildet og les om den i mobilbloggen).
2 Rødstilk
1 Grønnstilk
Og mye småfulg, men gidder ikke skrive alle…. .

Mine turer kan du følge på: Min hjemmeside: http://villmarkshistorier.no / Min offentlige blogg: http://villmarkshistorier.blogspot.com / Min mobile blogg: http://villmarkshistoriermobil.blogspot.com og på Klikk.no: http://klikk.no/friluft

Still gjerne spørsmål, eller legg igjen en hilsen eller kommentar