Små prosjekter i Telemark

Etter at vi flyttet tilbake til Telemark, har det blitt mange små fotoprosjekter i nærområdene. Jeg har arbeidet med flere motiver i nærområdene. Enkelte av disse er kjære og kjente og vekker gamle minner tilbake. Slik som ved dette stille partiet i Tinnelva hvor det har blitt noen timer med «makk på botn». Naturområdene i Telemark er svært vakre og bygda Gransherad ligger fint til mellom skog og fjell. Noen villmarksområder er det ikke i snakk om, men gleden er stor når man finner vakre steder allikevel. Like ved denne fiskeplassen ligger en gammel jernbanebru som tar seg fint ut i tåka. Jernbanen mellom Notodden og Tinnoset ble bygd ut i forbindelse med Norsk

Hydro sin produksjon av kunstgjødsel i begynnelsen av 1900 tallet. (Det minner meg på å anbefale biografien som er skrevet om Kristian Birkeland: «Mannen på 50-lappen» )
Ved elva Tinnelva er det ved siden av fiske en del som leker seg med kanopadling. Det er en flott elv for å trene teknikker, enten man padler aleine eller med venner.

I sommer tok jeg en del bilder av en skoleklasse fra

Bø som padlet i elva. De var på en flere dagers lang tur i området og koste seg.

Etter som høsten gikk mot vinter endrer lyset seg ved elva og jeg har vært ute ved flere anledninger for å arbeide med et mer langvarig fotoprosjekt som jeg kanskje kommer til å fortelle mer om i løpet av året. Jeg kan røpe såpass at jeg har holdt mye på med virituelt innhold med 360 panoramas og lydopptak. Enkelte av jobber jeg mer langvarig med for å se lysets endringer. Litt spennende og anderledes enn nordområdene er lyset i desember og januar. I Telemark er det ikke mørketid. Lyset blir svært mollstemt og melankolsk nede i skyggene ved elva, mens toppene bades i durstemt og varmt lys. En kontrast jeg syns det er spennende å oppleve igjen.